Regidor:

Josep Ramis

Cultura

L’àrea de Cultura és l’encarregada de dur a terme tota la programació de concerts, exposicions i altres esdeveniments que tinguin la cultura com a eix fonamental, a més de donar suport als actes organitzats per les diferents entitats ciutadanes. Gestiona el Centre d’Exposicions s’Escorxador, les Biblioteques de Marratxí (Es Pont d’Inca i Pòrtol), l’Arxiu Municipal, la Banda de Música, així com l’Escola de Música i Escola de Xeremiers. Per altra banda, s’encarrega de les expressions de cultura popular des d’un plànol institucional, com són els Gegants de Marratxí o vetllar pel nomenclàtor toponímic del municipi.

CICLE CULTURAL REMINISCÈNCIES

Et convidem a participar en el cicle Reminiscències que té com a objectiu ser una porta d’entrada al nostre passat mitjançant la divulgació de la recerca entorn la història i de la memòria col·lectiva que aquesta ha generat.

MAGRANA PETIT FEST

L’Ajuntament de Marratxí, a través de l’àrea de Cultura, ha el·laborat un programa d’esdeveniments per als més petits del municipi on podran gaudir d’una gran varietat d’espectacles.

CULTURA A LA FRESCA 2021

L’estiu convida a sortir de les cases, per aquest motiu l’àrea de Cultura de l’Ajuntament ha preparat un programa cultural que inclou teatre i sobretot música, respectant sempre les normes sanitàries.

FESTES SANT MARÇAL 2021

Tornen les festes més esperades del nostre municipi, Sant Marçal 2021 obrirà l’estiu amb un programa ple d’actes per a tots els públics.

ESCOLA DE CERÀMICA

L’Escola Municipal de Ceràmica de Marratxí va ser creada l’any 1991 per Pilar Sastre, com a iniciativa pròpia davant la mancança al municipi d’activitats relacionades amb la ceràmica.

WOW HAPPY DAYS

Happy Mondays Live music, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Marratxí, et proposa el pla perfecte per als pròxims dijous.
Se celebraran diferents concerts de música en directe perquè gaudeixis de l’estiu i de les millors bandes locals.
Reserva la teva entrada aquí.

CERTAMEN DE PINTURA SANT MARÇAL 2021

El 2021 té lloc una nova edició del Certamen de Pintura de Sant Marçal.

ACTIVITATS ÀREA CULTURA

Consulta i participa de les activitats que du a terme l’àrea de cultura.

BIBLIOTEQUES

A Marratxí tenim dues biblioteques plenes d’activitats per totes les edats. Vine a passar una estona amb nosaltres.

CENTRE EXPOSICIONS S'ESCORXADOR

S'Escorxador és un espai d'exposicions artístiques i alhora és la seu de l'escola municipal de ceràmica.

CULTURA POPULAR

Marratxí està molt lligat a la tradició i la cultura popular. Per això hi pots trobar ball de bot, una colla de geganters o xeremies.

BICMA

La Biennal Internacional de Ceràmica de Marratxí (BICMA) és un concurs de ceràmica artística adreçat als ceramistes de tot el món. El seu objectiu és fomentar la creació i la innovació, i donar suport als artistes que treballen i creen en el camp de la ceràmica.

FIRA DEL FANG

Marratxí és terra de fang. Cada any els artistes i artesans troben la seva diada en la que s'ha convertit en la fira més important del municipi, la Fira del Fang.

JORNADES D’ESTUDIS LOCALS

Les Jornades d’Estudis Locals són una activitat relacionada amb l’àmbit de la recerca, una oportunitat perquè els investigadors puguin exposar i donar a conèixer els seus treballs relacionats amb diferents àmbits, com la història, l’educació, l’art, la ciència etc.

ENTERRAMENT DE LA SARDINA

L’Enterrament de la Sardina és una festa pagana que, en tot cas, suposa el punt i final del Carnaval (temps de diversió desenfrenada i sense límits) per iniciar el temps de Quaresma, que equival a abstinència (un temps era abstinència de sexe i també gastronòmica referida a la carn).

ESCOLA DE MÚSICA

Inicia’t als estudis musicals que ofereix l’Escola Municipal de Música de Marratxí