Regidor:

Josep Ramis

Cultura

L’àrea de Cultura és l’encarregada de dur a terme tota la programació de concerts, exposicions i altres esdeveniments que tinguin la cultura com a eix fonamental, a més de donar suport als actes organitzats per les diferents entitats ciutadanes. Gestiona el Centre d’Exposicions s’Escorxador, les Biblioteques de Marratxí (Es Pont d’Inca i Pòrtol), l’Arxiu Municipal, la Banda de Música, així com l’Escola de Música i Escola de Xeremiers. Per altra banda, s’encarrega de les expressions de cultura popular des d’un plànol institucional, com són els Gegants de Marratxí o vetllar pel nomenclàtor toponímic del municipi.

CERTAMEN DE PINTURA SANT MARÇAL 2020

El 2020 té lloc una nova edició del Certamen de Pintura de Sant Marçal.

>>Aquí pots consultar les bases i descarregar-ne la instància.

CULTURA A LA FRESCA

Els estius son per estar defora. Per això us l’ajuntament organitza una programació molt interessant per disfrutar de places i parcs de Marratxí gaudint de bones propostes culturals.

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA

Inicia’t als estudis musicals que ofereix l’Escola Municipal de Música de Marratxí.

>>Web de l’Escola Municipal de Música

BICMA

La Biennal Internacional de Ceràmica de Marratxí (BICMA) és un concurs de ceràmica artística adreçat als ceramistes de tot el món. El seu objectiu és fomentar la creació i la innovació, i donar suport als artistes que treballen i creen en el camp de la ceràmica.

FIRA DEL FANG

Marratxí és terra de fang. Cada any els artistes i artesans troben la seva diada en la que s’ha convertit en la fira més important del municipi, la Fira del Fang.

CULTURA POPULAR

Marratxí està molt lligat a la tradició i la cultura popular. Per això hi pots trobar ball de bot, una colla de geganters o xeremies.

CENTRE EXPOSICIONS S’ESCORXADOR

S’Escorxador és un espai d’exposicions artístiques i alhora és la seu de l’escola municipal de ceràmica.

BIBLIOTEQUES

A Marratxí tenim dues biblioteques plenes d’activitats per totes les edats. Vine a passar una estona amb nosaltres.

ESCOLA DE CERÀMICA

L’Escola Municipal de Ceràmica de Marratxí torna aquest curs 2018 – 2019 oferint dos cursos, torn i ceràmica, amb els mateixos preus que els anys anteriors.

JORNADES D’ESTUDIS LOCALS

Les Jornades d’Estudis Locals són una activitat relacionada amb l’àmbit de la recerca, una oportunitat perquè els investigadors puguin exposar i donar a conèixer els seus treballs relacionats amb diferents àmbits, com la història, l’educació, l’art, la ciència etc.

ENTERRAMENT DE LA SARDINA

L’Enterrament de la Sardina és una festa pagana que, en tot cas, suposa el punt i final del Carnaval (temps de diversió desenfrenada i sense límits) per iniciar el temps de Quaresma, que equival a abstinència (un temps era abstinència de sexe i també gastronòmica referida a la carn).