Regidora:

Cristina Alonso

Medi Ambient

L’àrea de Medi Ambient es centra principalment en la gestió de residus, l’educació ambiental, el control de plagues, els temes relacionats amb els animals de companyia, la conscienciació per a l’estalvi d’aigua i la prevenció d’incendis forestals.

SA DEIXALLERIA

Sa Deixalleria és un espai públic de recollida selectiva de residus i està indicat per dur-hi residus perillosos i aquells objectes que no es recullen a la via pública.

DEIXALLERIA MÒBIL

Sa Deixalleria mòbil és un servei impulsat des de Sa Deixalleria i que té com a objectiu concienciar la població sobre el reciclatge i la selecció de residus apropant el servei de recollida de residus especials als nuclis del municipi. Consulta les dates en què estarà a prop teu.

DIADA DEL MEDI AMBIENT

Des de fa anys l’Ajuntament de Marratxí es compromet més que mai amb el Medi Ambient i la sostenibilitat, per això enguany organitzam una diada plena d’actes i esdeveniments centrats en la conscienciació i la recuperació d’ecosistemes per frenar la perdua de la biodivesitat.

HORTS URBANS

Projecte que pretén la posada en marxa de diferents horts urbans com una forma d’educació ambiental i nutricional, de prevenció de l’exclusió social i de promoure l’autonomia de les persones.

Consulta els horts urbans que ja estan en marcha.

RECOLLIDA DE MOBLES

L’Ajuntament ofereix un servei gratuït de recollida de mobles i trastos porta a porta. Només has de telefonar per sol·licitar-la.

RECOLLIDA DE RESTES DE PODA

Has podat els arbres del teu jardí? L’Ajuntament té un servei de préstec i recollida de saques mitjançant l’Àrea de Medi Ambient. No te compliquis i telefona per informar-te’n!

EDUCACIÓ AMBIENTAL

L’educació ambiental és l’educació orientada a ensenyar com els ambients naturals funcionen i en particular com els éssers humans poden gestionar els ecosistemes per a viure de manera sostenible, minimitzant la degradació, la contaminació de l’aire, aigua o sòl, i les amenaces a la supervivència d’altres espècies de plantes i animals.

RESIDUS I RECICLATGE

Pots consultar el tipus de residus i maneres de reciclatge que trobaràs a Sa Deixalleria. (pdf)

CAMPANYA PROCESSIONÀRIA

Recordam als propietaris particulars de pins que, d’acord amb la normativa vigent, són els responsables de dur a terme els tractaments adients per mantenir els seus arbres en condicions fitosanitàries òptimes.

CAMPANYA MOSCARD TIGRE

Des de l’Ajuntament ens hem adherit a la campanya de prevenció i control del moscard tigre. Pots consultar com actuar a les zones privades aquí.

ECO-COMERÇ

S’anomena Eco-comerç al conjunt d’activitats de recol·lecció, producció, processament, comercialització de béns i serveis derivats de la biodiversitat nativa, baix criteris de sostenibilitat ambiental, social i econòmica.

COMPOSTATGE DOMÈSTIC

L’objecte del projecte és fomentar el compostatge de la fracció orgànica a les llars del municipi. La fracció orgànica comprèn, principalment, les restes de menjar i les restes vegetals de mida petita de tipus no llenyós (gespa, fullaraca, rams de flors, etc.); poden suposar un 40% en pes de la bossa domèstica de fems en aquells nuclis on no n’hi ha existeix recollida selectiva.

INFORMACIÓ XYLELLA (FASTIDIOSA)

La plaga de xylella fastidiosa és una de les més perilloses per a les produccions d’oliva i ametlla; per això des de l’Ajuntament ens unim a la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) per determinar actuacions contra aquest bacteri.

INFORMACIÓ BECUT VERMELL

És una espècie de coleòpter polífag de la família dels drioftòrids. És una greu plaga per a les palmeres ornamentals a la península Ibèrica on es va detectar per primer cop al 1994. És originari del sud-est asiàtic i la Polinèsia.